Onze Coaches

Wil je groeien in werk en privé? Lees hier wat de coaches van Pameijer & Partners voor je kunnen betekenen.

Drs. Pamela Pameijer

Pamela Pameijer is arbeids- en organisatiepsycholoog. Haar uitgangspunt is dat mensen zich in organisaties willen blijven ontwikkelen. Iedereen wil immers met plezier en energie aan het werk zijn. Om uiteenlopende reden lukt dat soms niet. Als coach helpt zij om je wensen om te zetten in structurele verandering. Pamela geeft je inzichten en inspiratie, zij versterkt je vaardigheden en zet je in beweging. Zij coacht bij persoonlijke effectiviteits vragenstukken, bij leiderschapsontwikkeling en bij loopbaan vragen. Ook helpt zij stress of burn-out klachten overwinnen.

Pamela coacht mensen die zichzelf meer kansen willen geven en hun kwaliteiten willen inzetten. Knopen willen doorhakken en welbewuste keuzes willen maken. Zij gebruikt de oplossingsgerichte coachingsmethodiek, gedragspsychologische inzichten, positieve psychologie, krachtgerichte coachingsmethodieken en Chronische Stress Reversal methodiek.

Drs. Frank Gupffert

Frank Gupffert is arbeids- en organisatie psycholoog. Hij houdt zich bezig met managementcoaching, sales coaching en communicatie coaching. Coaching door Frank is kort als het kan en langer als dat nodig is. Dat hangt af van jouw ontwikkelvraag en specifieke situatie.

Als coach werkt hij met jou aan bewustwording, inzicht en vooruitgang. Uiteraard kijkt hij met jou naar de achtergrond van zaken die moeilijk voor je zijn, maar hij is vooral een oplossingsgerichte coach die met je werkt aan concrete stappen om je verder te ontwikkelen en zo je doelen te bereiken.

Mr. drs. Arthur Hol

Mr. drs. Arthur Hol is arbeidsrechtadvocaat en organisatiepsycholoog. Hij is partner bij De Koning Vergouwen Advocaten te Amsterdam. Als coach hanteert Arthur het motto ‘mens boven systeem’. Zijn multidisciplinaire achtergrond en werkervaring als advocaat en in het verleden als HR manager bij diverse bedrijven zoals Shell en KLM, maken hem een effectieve coach voor vragen op het vlak van managementontwikkeling en op het vlak van organisatieverandering.

Hij put energie uit het onbevooroordeeld verkennen van de vraag  hoe je samen met anderen op basis van gelijkwaardigheid optrekt in een verandering, met behoud van ieders eigenheid, rollen en (wettelijke) taken, op een manier die jou past. Waarbij je zelf een voorbeeld bent voor het gedrag dat je graag bij anderen ziet.